by Gerry Trouw

Het Spijshuys

Restaurant Het Spijshuys ligt in het groeiende dorp Boornbergum bij Drachten. Gevestigd in een prachtig gerenoveerd voormalig dorpscafé. In het Spijshuys wordt ambachtelijk gekookt met veel oog voor kwaliteit, duurzaamheid, aandacht voor detail en respect voor de omgeving. Hier wordt naar het seizoen gekookt en vele streekproducten van boeren & buren worden verwerkt. Regelmatig wisselt de kaart en zeer regelmatig worden er verschillende events georganiseerd. Dit maakt een bezoek aan Het Spijshuys tot een bijzondere ervaring.

Creativiteit en passie zijn bij ons belangrijke kernwaarden, om creatief te zijn heb je het gevoel met het vak nodig. Doordat we een jong, ambitieus en hecht team zijn lukt het ons om creativiteit altijd te laten spreken, hierdoor kunnen we constant blijven vernieuwen. Een kritische blik beweegt ons er dan ook toe om continu veranderingen door te voeren die leiden tot een hogere kwaliteitsstandaard.

De Chef

Gerry Trouw

De chef in de keuken is een bekende in het vak, zo zwaaide hij voorheen het scepter als chef/eigenaar bij Restaurant Fidèle in Drachten. Daarnaast werkte hij in meerdere gerenommeerd (sterren)zaken door het hele land. De chef houdt van smaak in zijn puurste vorm, door de bereidingen die hij toepast zal de pure smaak van een ingrediënt geoptimaliseerd worden en zorgen voor een smaakbom.

De chef heeft fuore gemaakt in elk denkbare gids, zo stond hij binnen één jaar met zijn vorige zaak in de Michelin gids en de Gault Millau gids. En later ook in de Lekker500 gids. Vele malen werd er in diverse kranten door roodcritici en recensenten vol lof gesproken over zijn stijl van koken.

Gerry Trouw chef van de keuken
Foto genomen door inspecteur van Gault&millau

Over Onze

Keuken

Wij hebben onze keuken geïnspireerd op de klassiek Franse restaurants, alle technieken die vroeger zijn bedacht worden nog steeds gebruikt en wij voegen hier onze nieuw verkregen kennis aan toe. Dit leidt tot een klassieke basis met toevoeging van frisse zuren en meer gebruik van groenten.

Wat Zijn De

Mogelijkheden

Graag houden wij ons restaurant laagdrempelig zonder concessies te doen aan het niveau van kwaliteit. In ons restaurant is geen verplichte dresscode, ook zijn kinderen en rustige honden toegestaan. Ook is het mogelijk om vegetarisch, veganistisch, glutenvrij, lactosevrij, halal, kosjer, koolhydraatarm en zoutarm te eten. Het restaurant is goed toegankelijk voor mindervaliden. 

Tevens is het bij ons mogelijk om te lunchen, u kunt buiten op het terras of binnen lunchen in het restaurant. We zitten in de buurt van de A7, Beetsterzwaag en Drachten. Het Spijshuys is een ideale plek voor een zakelijke lunch in de buurt van Drachten. Ook kunt u hier terecht voor een high wine of high beer.

Tafel bar

Lees nog meer over

Het Restaurant

Wie Het Spijshuys betreedt, kan een keuze uit de uitgebreide kaart maken. In het restaurant is ruimte voor 65 gasten. Daarnaast hebben wij de beschikking over een opkamer waar circa 20 gasten kunnen dineren. Deze ruimten zijn – naast een diner voor twee – zeer geschikt voor bijeenkomsten (met familie) of zakendiners.

Voor ons is het belangrijkste dat onze gasten volop genieten van onze culinaire specialiteiten. Daarnaast doen wij ons uiterste best een goede constante kwaliteit te waarborgen. Gerry is een echte ambachtelijke kok en maakt samen met zijn team dan ook alles zelf. “Van soepen, sauzen en ijs tot aan de bonbons en koekjes bij de koffie”. Gerry geniet van zijn vak en heeft er veel plezier in om alles op ambachtelijke wijze te bereiden. 

De Kaart

Door met seizoensgebonden producten te werken kunnen wij u telkens een andere kaart aanbieden. U kunt bij ons terecht voor een 3 gangen Keuzemenu voor slechts € 32,50. Ook hebben wij een vier tot zesgangen Chefs Deluxemenu vanaf € 46,50. Ons restaurant trekt een zeer gevarieerd publiek. Veel culinaire genieters, groepen, verenigingen en ook de zakelijke markt weten de weg naar ons restaurant te vinden. Indien u haast heeft zal de keuken hier rekening mee houden. Zo kunnen u en uw zakenrelaties genieten zonder veel tijd kwijt te zijn.

Wat voor restaurant zijn wij

Wij zijn een restaurant voor mensen die lekker uit eten willen in een gezellige sfeer in ons restaurant of op ons terras. Of u nu een privédiner wilt met een klein gezelschap of u zoekt een locatie voor een groep of om te vergaderen, lunchen of dineren, alles is bij ons mogelijk. U maakt zelf de beste keuze van onze royale à la carte kaart en kunt genieten van haute cuisine in Friesland voor een lage prijs.

Het Spijshuys werd in de jaren 1999 tot en met 2018 bekroond met een “Bib Gourmand” van de Michelin. Deze onderscheiding bestaat uit een eervolle vermelding in de Michelin-gids en staat voor een verbazingwekkende prijs/kwaliteit verhouding met een verzorgde keuken, rijke traditie, entourage en gastvrijheid. Er zijn in Friesland maar een paar restaurants met deze vermelding.

Openingstijden

Kom langs